Balekokat keresek!

„Figyelem!

Balekokat keresek, akik hajlandóak lennének megválni örökségüktől gyakorlatilag fillérekért (festmény, ezüst, porcelán előnyben). Olyan embereket keresek, akik hozzásegítenének a gyors meggazdagodáshoz az ő és a családjuk kárára. Kihagyhatatlan és egyszeri alkalom nekik arra, hogy kisemmizzem és (vagy) kellemetlen helyzetbe hozzam őket.

Amit garantálok:

 • Nagyképűen leszólom akár a múzeumi minőségű tárgyakat is.
 • A valódi piaci értéket garantáltan meg sem közelítem.
 • Olyan tárgyakat is igyekszem elhozni, amit nem szeretnének eladni.
 • A kiváltott érzelmekben igyekszem a becsapottság és a csalódottságot erősíteni.

Ha nem szeretne lemaradni erről az Önnek garantáltan hátrányos lehetőségről, és szeretné elherdálni a család több generációja alatt felhalmozott értékeit, hívjon az alábbi számon.”

Meglepő a fenti hirdetés? Azt mondjátok, hogy nincs az az őrült, aki erre jelentkezne? Az a helyzet, hogy havonta legalább 100 ember jelentkezik ilyen hirdetésre. Persze ők nem így látják a szöveget. Számukra az valahogy így olvasható:

„15 éves gyűjtői múlttal, kastély és színház berendezéséhez keresek régi bútorokat, festményeket, porcelánokat és ezüst tárgyakat. Magas áron vásárolok hagyatékot, ékszereket, régi órákat és gyűjteményeket.

Amit garantálok:

 • 15 éves tapasztalat.
 • A legmagasabb nyugat európai árak.
 • Ingyenes kiszállás az ország egész területén.

Lehet, hogy milliókat ér, amiről csak azt gondolja, hogy kacat! Keressen bizalommal ingyenesen hívható telefonszámomon akár hétvégén is!”

És bármilyen hihetetlen, de indul a telefonálás. Hetente több tucat ember telefonál és hagyja magát kifosztani önként. Olyan embereket engednek be a lakásukba, akik miatt, ha azok szembe jönnének velük az utcán, inkább átmennének a túloldalra. Egyenrangú tárgyaló félnek hiszik magukat olyan emberekkel szemben, akik naponta mennek lakásokba és abból élnek, hogy a lehető legolcsóbban vásároljanak.

Miért teszik ezt ezek az emberek? Általában azért, mert semmilyen tapasztalatuk nincs a régiségekkel kapcsolatban. Nem tudják, hogy milyen lehetőségeik vannak. Azt gondolják, hogy ez az egyetlen mód arra, hogy eladják a számukra szükségtelen, de talán értékes dolgokat.

A felelősség a miénk, hozzáértőké, hogy hagyjuk-e az ismerőseinket beleesni ebbe a hibába. A mi dolgunk, hogy ott legyünk mellettük és segítsünk, vagy ajánljunk egy megbízható szakembert, aki segíti őket.

Bízom benne, hogy Ti klubtagok, már tudjátok, hogy mi a helyes irány, ha eladni kell bármilyen régiséget!

Ne felejtsétek el, hogy az első a megbízható értékbecslés!


FONTOS!

Ez a cikk, nem a becsületes kereskedők ellen szól. Tudni kell, hogy belőlük is akad szép számmal. Ellensúlyként a következő cikk róluk fog szólni.


 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) Balekokat keresek! bejegyzéshez

 1. kisfekete mondta:

  Nagyonszépen köszönjük ezt a nagyon hasznos cikket !

 2. mutargyk mondta:

  Nagyon szívesen! 🙂

 3. Lapi mondta:

  Ad egy, ez a cikk leírja, amit mindenki tud, aki érdeklődik a téma iránt, esetleg érintett, és van legalább egy átlag értelme. Ad kettő, ez a poszt az égvilágon semmi megoldást (pláne konkrétat) sem segítséget nem ad, a tárgyalt jelenségre illetve problémára. Ha valaki gyorsan vagy legalábbis valami belátható időn belül el akarná árában adni antik örökségét, SEMMI ismétlem a világon semmi lehetőséget itt sem ajánl senki!!! Ahogy az országban is van. Csak az átverés lehúzás, nyerészkedés, hiénák, igérgetés, és a legvégén marad a kótyavetye és még örülhet az ember hogy nem rabolták ki…
  Itt ugyebár van ajánlva korrekt értékbecslés… hát megpróbáltam kérem… RÖVID ÚTON RÁZTAK LE, kutya nem jött ide átnézni a motyót…
  Aztán kínomban ismét egy kvázi galériás romát engedtem be, adott is ajánlatot, de felháborítóan viselkedett, valóban leszólt mindent (amire nyilván számítottam, mert túl vagyok már pár “jáj tezsvírem dobok még rá egy ezrest” szintű Gazsin, ez legalább valamivel nívósabb fickó volt), meg nagy hüledezéseket tettetett, hogy mennyire nem vagyok képben az árakban, hogy túlértékelem a dolgokat… aztán amikor kiderült hogy Medgyessy Ferenc szobrászművészről nem is hallott még, akkor döntöttem, hogy na jó akkor ez a pali sem az én emberem; meg amúgy is kavarni akart, hogy ezt ekkor, azt ezt akkor blabla, én meg nyilván egyben az egészet most és letudva viszlát.. inkább még engedek az árból… de mennék már az országból rég el, és többek közt emiatt veszteglek itt… Nagyon ár alatt, de megegyeztem volna vele amúgy, mert szabadulnék az állománytól és már épphogy szabadszemmel látható összeget mondott, el is szállította volna (ami ugyebár még plusz legalább 30-50 ezer forint költség lenne, legalábbis nekem, nyilván neki saját teherautóval és segítővel kevesebb jóval).
  Legalább az lenne igaz itt, ha már az igazság bajnoka holy man-t játsszátok, hogy egy ember legalább megkeresésre korrekt választ adna és méltóztatna eljönni megnézni a dolgokat, legalább eljátszani hogy profi értékbecslő… na persze kitörölhetem a fenekem vele, mert nekem nem értékbecslés kell HANEM VEVŐ!!! Korrekt jómódú gyűjtő magánember, vagy nívós antikboltos galériás, aki felvásárolja az egészet valahol a kótyavetye és a reál piaci ár között középen… tehát a bizonyos csodálatos KORREKT áron… Az országban szerintem nem létezik amúgy ilyen ember… Tehát mit tehet aki ebben a cipőben jár, végül rámondja az igent a nyomorúságos ajánlatra is, mert a pénz kell, a hely kell és már nem érdekli az egész csak szabaduljon a cucctól is a stressztől is…
  Tehát szuper a cikk, tök igaz ami benne van de SEMMI SEGÍTSÉGET NEM AD, ettől még pontosan ugyanaz történik meg napról napra, amit a cikk taglal… ennyi

 4. Lapi mondta:

  http://www.regisegvasarlas.hu/felvasarlas1/

  Nah őt ajánlották itt ugyebár mint szuper korrekt klassz régiségkereskedőt… Meséltem neki az úriemberről, aki járt nálam, akiről az imént írtam, és hozzátettem, hogy mivel kavarni kezdett az amúgy láthatóan nívós roma illető, ezért inkább már elálltam az ajánlatától… Erre ez a kedves Károly kikelt magából, hogy jó akkor hagyjuk is az egészet… mondom. De miért uram? MERT ÉN IS ROMA VAGYOK…. mért kellett hozzátenni hogy roma volt..? Érthető? Tehát neki fontosabb a roma önérzete, mint az üzeti korrektség, egy büdös rossz szót nem mondtam csak valóban hozzátettem valahogy úgy ösztönösen hogy roma úr, sőt kimondottan, mint itt is inkább pozitívan utaltam rá, csak az viszont mivel nem tetszett, hogy forgácsolni akarta az egész dolgot, nem keresetem többé… erre itt épp most megint tessék nézni ilyen piti hülyeségen csúszott meg a dolog…. de nem is bánom, mert aki ilyen hisztérikus így túlreagálja a semmit, az inkább ne is jöjjön ide, mert kb ugyanazt művelné mint a kollégája, vagy még rosszabb lenne a találkozó… MEGISMÉTLEM, AMI A MAGYAR MŰKINCS RÉGISÉG PIACON VAN AZ SZÉGYEN ÉS SZÁNALOM… Közben eszembe jutott még egy fontos dolog… MÉG A BÁV IS HUZAKODIK, még a BÁV sem ad korrekt ajánlatot, hanem okoskodik, akadékoskodik… mivel nyilván nekik is felajánlottam ezt az állományt… nyomasztóan nyomorúságos, az a szerencse, hogy annyira nem nagy értékek ezek, mert esküszöm, ha megérné, kibérelnék egy kisteherautót, felpakoltatnám az összeset kimennék Bécsbe, és ott kiállnék vele a bolhapiacra, állítom több pénzzel jönnék haza még a költségek ellenére is mint itt ez a sok pitiáner, simlis senkiházi “üzleti” ajánlatai…

Vélemény, hozzászólás?