Nyeremény játék eredmény és sorsolás!

Elérkezett a sorsolás ideje. Köszönöm a részt vevőknek, hogy játszottak és leadták megfejtéseiket. Remélem jól szórakoztatok ebben az egy hétben és már várjátok, hogy ki lesz az 5 Zsolnay kislány új tulajdonosa. Kaptam egy érdekes és nagyon jó kérdést a facebookon, a játékkal kapcsolatban. Közkincsé teszem, hogy ti is okuljatok belőle. A kérdés:

„Sajnos az infók a jelzésekről nem egyértelműek. Létezhet, hogy aki a Zsolnay-könyvet írta, az rosszul tudja a jelzések korát?”

A kérdés ez után még konkrétabban kitért több jelzésre is, de most nem is az a lényeg. A lényeg, hogy érdemes-e ilyen szinten elemezni a jelzéseket. A válaszom ez volt:

„Valóban vannak viták arról, hogy a jegy típusokon belül mikor melyiket alkalmazták. Ahány könyv annyi féle. Nekem is van 4-5 könyvem a Zsolnayról, de egyik sem egyforma. Egyszer beszéltem egy Zsolnay szakértővel ő azt mondja, hogy szerinte minden évben változott valamennyire a jelzés. Nem is kell ennyire belebonyolódni ezt hagyjuk meg a múzeulógusoknak. Én azt tanácsolom, hogy az alap jegy típusok sorrendjét jegyezze meg az átlagember és kész. (Családi pecsét, domború körpecsét, festett körpecsét, dőltbetűs öttemplom, pajzspecsét, öttemplom, jubileumi.) Így már nagy baj nem érheti…”

Az utóbbi években a Zsolnay porcelánok nagyon népszerűek lettek. A nagy kereslet miatt az árak a csillagos egekbe ugrottak. Rengeteg olyan Zsolnay tárggyal találkozom ami hamis, selejt, másolt vagy javított. A legkisebb problémátok az lesz, hogy az adott jelzés típuson belül mikor készült a porcelán. Nagyon óvatosan vegyétek őket, mert sok az átverés benne. A jövőben a Zsolnayról biztosan fogok több bejegyzést is tenni, ezekben részletesebben kitérek a jelzésekre és egyéb ismerni valókra.

Most azonban jöjjön a helyes megfejtés:

2 – 5 – 1 – 4 – 3

A helyes megfejtők között a legszerencsésebb azonban, aki az 5 Zsolnay kislány új tulajdonosa lett:

Adame Irén

A nyertessel e-mailben felveszem a kapcsolatot, hogy egyeztessük nyereménye átvételének módját.

A nyertesnek és a játékosoknak ezúton is gratulálok!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Nyeremény játék eredmény és sorsolás! bejegyzéshez

  1. Adame Iren mondta:

    Nagyon boldoggá tettetek, köszönöm szépen!!!!!Nagyon jó gazdájuk leszek, igérem!!!

Vélemény, hozzászólás?